Over Vivir

Vivi

Mijn naam is Vivi Luijckx en ik heb Psychologiepraktijk Vivir in 2012 opgericht. Ik ben in 1998 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen, met als afstudeer-richting Neuro- en Revalidatie psychologie en Klinische Psychologie.
Vervolgens heb ik de post-doctorale opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd en mij verder gespecialiseerd in Cognitieve Gedragstherapie, EMDR en Acceptance & Commitment Therapy. Deze vormen van therapie spreken mij het meest aan, omdat ze goed zijn onderzocht, effectief zijn en elkaar goed aanvullen.
Ik heb zowel in de GGZ als in een ziekenhuis en revalidatiecentrum gewerkt en daarbij veel ervaring opgedaan met allerlei soorten klachten en problemen. Sinds ik zelf moeder ben geworden kreeg ik extra interesse voor psychologische problematiek en behandeling bij zwangerschap (of de wens daartoe) en na een (traumatische) bevalling. Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en perinatale mentale gezondheid.
Vanuit mijn enthousiaste, gelijkwaardige en betrokken houding, wil ik u graag helpen om meer inzicht in uzelf te krijgen, uw klachten te laten verminderen en weer meer voldoening uit het leven te halen. Door de kleinschaligheid en flexibiliteit van een eigen praktijk kan ik mij geheel richten op uw hulpvraag en de persoon achter de klacht. 
Ik kijk op een nuchtere, holistische manier naar de hele mens binnen zijn leefwereld en leefstijl, waarbij ook het lichaam en voeding een rol spelen. Ieder mens lijdt en een quick fix bestaat niet. Het gaat er ook om negatieve emoties te leren verdragen, een gezonde leefstijl aan te houden en een betere balans te vinden. Verandering is een proces en ik begeleid u daar graag bij.

Naast behandeling geef ik ook graag supervisie aan Cognitief Gedragstherapeutisch Werkers i.o. en ben ik gastdocent bij de opleiding Geneeskunde voor de minor Verloskunde en traumatische bevalling.

Buiten mijn werk ben ik druk als moeder van een schoolgaande dochter en ben ik graag sportief bezig. Ik doe aan bodydance, paardrijden en wandel en fiets graag in de natuur. Ook volg ik geregeld workshops op gebied van zelfontwikkeling. Ik hou van gezond en lekker vegetarisch eten, buiten zijn, reizen, zeilen met mijn partner en leuke dingen doen met vriendinnen.

Registraties

• Gezondheidszorg(GZ)-psycholoog BIG
• Cognitief Gedragstherapeut en Supervisor VGCt®
• Eerstelijnspsycholoog NIP®
• Registerpsycholoog NIP/Gezondheidszorg®
• EMDR Europe Practitioner (lid VEN)
• Lid van de Special Interest Group "Zwangerschap en Geboorte" van de VEN
• Lid van zorggroep Psyzorg Nijmegen e.o.

Naast deze registraties heb ik diverse scholingen gevolgd op het gebied van EMDR, Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance & Commitment Therapy (ACT), Mindfulness, Compassie (CFT), Trauma & Hechting, Schematherapie, Voedingspsychologie (Nutritional Psychology) en Voedingscoach. Daarnaast heb ik de opleiding Psyche & Zwangerschap voor GZ-psychologen gevolgd en de post-academische opleiding Perinataal Trauma & Verlies bij PAO. In mei 2024 volg ik de opleiding Post Partum Depressie.

Praktijk Vivir beschikt over een goedgekeurd Kwaliteitsstatuut. Dit is in te zien op de praktijk.

Vivi is bereikbaar op 06-50244759 (maandag, dinsdag, donderdag)

BIG: 19054653425 - AGB-code: 94002302 - AGB-praktijk: 94059288 - KvK: 53792041 - VGCt: 4335 - NIP: 55328 - VEN: 32020 - LVVP: 6242

Kim

Mijn naam is Kim van den Ende en sinds 1 januari 2023 ben ik op vrijdag werkzaam in de mooie praktijk van Vivi. Ik vind het een voorrecht om te mogen werken met de mooie doelgroep van Vivir. Het is fijn te merken dat mijn eigen ervaring als moeder van 2 jonge kinderen een grote bijdrage kan leveren hier in de praktijk. In 2014 ben ik afgestudeerd als masterpsycholoog Mental Health aan de universiteit van Maastricht. Ik ben gaan werken bij een grote landelijke GGZ-instelling waar ik met veel plezier met een brede doelgroep aan de slag kon binnen zowel de basis- als specialistische ggz. Ik heb hier veel geleerd en tevens eind 2017 mijn GZ-opleiding binnen deze instelling succesvol afgerond. In 2020 ben ik gaan werken als behandelcoördinator in een tbs-kliniek. Ook dit was enorm interessant en leerzaam, echter miste ik het uitvoeren van behandelingen binnen een vrijwillig kader. Vanuit dat oogpunt ben ik in 2023 bij Vivi terecht gekomen.

Ik ben onder andere geschoold in cognitieve gedragstherapie (CGT), acceptance and commitment therapie (ACT) en EMDR. Ik heb veel ervaring en affiniteit met traumaverwerking en angststoornissen en breng dat graag bij Vivir in de praktijk. In 2024 volg ik de opleiding Perinataal Trauma en Verlies. Als behandelaar ga ik graag naast je staan om samen je hulpvraag te onderzoeken en te komen tot een concreet behandeldoel waar we aan zullen werken. Samen kijken we welke behandelvorm daar het beste bij past. Ik vind het belangrijk dat iemand zelf regie heeft over zijn behandeltraject.


Naast mijn werk ben ik moeder van twee nog jonge kinderen. Dit probeer ik te combineren met een man, een kat, een hobby stijldansen en af en toe een rondje hardlopen.


Kim is bereikbaar op 06-25097819 (vrijdags).


BIG: 39923704625 - AGB-code: 94104004 - AGB-praktijk: 94067207 - KvK: 87906996 - NIP: 211976

Nina

Mijn naam is Nina IJsvelt en vanaf oktober 2023 ben ik als vrijgevestigd GZ-psycholoog onder de naam "Janidos" op de woensdagen werkzaam in praktijk Vivir. Daarnaast werk ik als regiebehandelaar voor een organisatie die zich richt op re-integratie en resocialisatie van jeugdigen en jongvolwassenen. In 2010 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog gezin & gedrag en in 2019 als GZ-psycholoog kind & jeugd. Ik ben onder andere werkzaam geweest binnen de gehandicaptenzorg (SGLVB) en een justitiële jeugdinrichting en ben geschoold in EMDR, CGT, schematherapie, imaginaire exposure en DGT. Daarnaast heb ik diverse cursussen gedaan met betrekking tot psychische klachten gerelateerd aan zwangerschap en (traumatische) bevalling. Vanwege mijn eigen ervaringen rondom zwangerschappen, bevallen en pril moederschap, is mijn interesse ontstaan in de zorg voor zwangere vrouwen en 'jonge' moeders en wil ik graag van meerwaarde zijn in deze bijzondere en kwetsbare fase van hun leven.
Naast mijn werkzaamheden ben ik getrouwd en moeder van twee jonge kinderen. Ik houd van reizen, gezellig samenzijn, ben regelmatig in de sportschool te vinden en ben een fanatiek escape room speler.


Nina is bereikbaar op 06-10791626 (woensdags).


BIG: 79927476525 - AGB-code: 94114409 - AGB-praktijk: 94067586 - KvK: 89625846

De behandeling

Het behandeltraject begint met de intakefase. Dit bestaat meestal uit een of twee gesprekken (diagnostische consulten) en het afnemen van één of enkele vragenlijsten. Soms is een verlengde intake nodig. Uit de intake volgt een behandeladvies. Indien u binnen de praktijk geholpen kunt worden, maken wij vervolgens samen met u een behandelplan. Dit kan bestaan uit:
  • Cognitieve Gedragstherapie (o.a. bij angst en depressie)
  • EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) bij traumagerelateerde klachten en angst
  • ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
  • Schemagerichte therapie
  • Psychologische begeleiding rondom zwangerschap en bevalling (perinatale psychologie)
  • Mindfulness Based Cognitive Therapy
  • Begeleiding bij het leren omgaan met cognitieve problemen na hersenletsel (NAH)
  • Advies en psycho-educatie; uitleg en voorlichting over een diagnose, voeding & leefstijl en het effect op de psyche; voedingscoaching
  • Een combinatie van meerdere therapeutische methoden
EMDR vindt meestal op de praktijk plaats, maar gesprekken kunnen ook als wandel-sessies worden aangeboden. Coronaproof en goed voor lichaam en geest!
De individuele behandeling vindt in overleg met u plaats. Meestal starten we met een frequentie van eenmaal per week of eenmaal per twee weken. De behandelsessies duren 45-60 minuten. Bij EMDR worden vaak sessies gepland van 60 tot 90 minuten. Ook is ondersteuning via e-mail, telefonisch consult of beeldbellen mogelijk. Uw partner of directe familie is ook welkom om bij de behandeling betrokken te worden.

Wij verwachten van u een actieve en gemotiveerde inzet, waarbij u bereid bent om thuis en in het dagelijks leven te oefenen. U kunt dan de beste behandelresultaten bereiken. Een basis-ggz traject bestaat in principe uit 5 tot 12 sessies. Dat is meestal voldoende om de klachten te laten verminderen en weer zelf verder te kunnen. 

Wij werken met een combinatie van bewezen effectieve methoden (evidence-based) en volgens de multidisciplinaire richtlijnen GGZ, maar stemmen de behandeling wel zoveel mogelijk op de persoon af. U krijgt een behandeling op maat.

Wanneer er ook sprake is van lichamelijke of andere klachten kan het samenwerken met aanvullende behandelaars (bijvoorbeeld verloskundige, diëtist, fysio- of haptotherapeut) een meerwaarde bieden. Indien u daar toestemming voor geeft, wordt uw huisarts op de hoogte gebracht van de behandeling.

Wij werken samen in de perinatale zorg met psychologenpraktijk PsyNataal, InFlore, verloskundigenpraktijken, gynaecologe Martine Hollander van het Radboud UMC en de POP-poli.
Share by: